O le a le a'afiaga o le vevela i luga o le fa'aogaina o maa polimer lithium?

O le siosiomaga o loʻo faʻaogaina ai le polymer lithium maʻa e taua tele foi i le aʻafiaina o lona olaga taamilosaga.Faatasi ai ma i latou, o le vevela o le ambient o se mea taua tele.O le maualalo tele po'o le maualuga o le vevela o le siosiomaga e mafai ona afaina ai le ola o le Li-polymer maa.I le fa'aogaina o le maa eletise ma le fa'aogaina o le vevela o se aafiaga tele, e mana'omia le puleaina o le vevela o maa Li-polymer e fa'aleleia ai le lelei o le maa.

 

Mafua'aga o suiga ole vevela ole pusa Li-polymer maa

 

MoLi-polymer maa, o le faʻatupuina o le vevela i totonu o le vevela faʻafefe, vevela polarization ma le vevela Joule.O se tasi o mafuaaga autu mo le faateleina o le vevela o le Li-polymer maa o le faateleina o le vevela e mafua mai i le tetee i totonu o le maa.E le gata i lea, ona o le faʻapipiʻiina o le tino vevela vevela, o le ogatotonu o loʻo fusifusia e aoina le tele o le vevela, ma o le pito i tua e itiiti, lea e faʻateleina ai le le paleni o le vevela i le va o sela taʻitasi i le Li-polymer maa.

 

Polymer lithium maa auala faatonutonu vevela

 

  1. Fetuunaiga i totonu

 

O le vevela sensor o le a tuʻuina i totonu o le sili ona sui, o le suiga tele o le vevela i le nofoaga, aemaise lava le maualuga ma le maualalo o le vevela, faʻapea foʻi ma le ogatotonu o le polymer lithium batini faʻaputuga vevela e sili atu ona mamana.

 

  1. Tulafono faatonutonu mai fafo

 

Faʻamalo tulafono faatonutonu: I le taimi nei, mafaufau i le lavelave o le fausaga pulega vevela o Li-polymer maa, o le toʻatele oi latou e faʻaaogaina le fausaga faigofie o le faʻafefe o le ea.Ma mafaufau i le tutusa o le faʻafefe o le vevela, o le toʻatele oi latou e faʻaaogaina le auala faʻafefe tutusa.

 

  1. Faʻatonuga o le vevela: o le faʻamafanafanaga sili ona faigofie o le faʻapipiʻiina lea o papatusi faʻamafanafana i le pito i luga ma le pito i lalo o le Li-polymer maa e faʻaogaina ai le faʻavevelaina, o loʻo i ai se laina faʻavevela i luma ma pe a uma taʻitasi Li-polymer maa poʻo le faʻaogaina o ata faʻavevela e afifi ai le.Li-polymer maamo le faamafanafanaina.

 

O mafuaʻaga autu mo le faʻaitiitia o le gafatia o maʻa polymer lithium i le maualalo o le vevela

 

  1. Le lelei o le eletise eletise, le lelei o le susu ma / poʻo le faʻaogaina o le diaphragm, faʻagesegese le femalagaiga o ion lithium, faʻagesegese le tau faʻafeiloaʻi i le eletise / eletise eletise, ma isi.

 

2. E le gata i lea, o le faʻalavelave o le SEI membrane e faʻateleina i le maualalo o le vevela, faʻagesegese le fua o le lithium ions e ui atu i le eletise / eletise eletise.O se tasi o mafuaʻaga mo le faʻateleina o le faʻalavelave o le SEI ata tifaga e faigofie atu i ion lithium ona alu ese mai le eletise leaga i le maualalo o le vevela ma sili atu ona faigata ona faʻapipiʻi.

 

3. Pe a molia, o le a aliali mai le uʻamea lithium ma tali atu i le electrolyte e fausia ai se ata SEI fou e ufiufi ai le ata muamua SEI, lea e faʻateleina ai le impedance o le maa ma mafua ai ona faʻaitiitia le gafatia o le maa.

 

Maualalo le vevela i luga o le faatinoga o maa polymer lithium

 

1. maualalo le vevela i luga o le faʻatinoina ma le tuʻuina atu

 

A'o fa'aitiitia le vevela, o le averesi o le fa'aosoina o le voltage ma le gafatia o le tu'uina atumaa polimer lithiume fa'aitiitia, aemaise lava pe a o'o i le -20 ℃ le vevela, e fa'aitiitia vave ai le malosi o le ma'a ma le averesi o le voluma fa'amama.

 

2. maualalo le vevela i luga o le faatinoga o le taamilosaga

 

O le malosi o le maa e sili atu ona pala i le -10 ℃, ma o le malosi e tumau pea i le 59mAh / g pe a uma le 100 taamilosaga, ma le 47.8% le mafai ona pala;o le maa na faʻamalo i le maualalo o le vevela e faʻataʻitaʻiina i le vevela o le potu mo le faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina, ma o le gaioiga o le toe faʻaleleia o le gafatia e suʻesuʻeina i le vaitaimi.O lona gafatia toe faʻaleleia i le 70.8mAh / g, faʻatasi ai ma le gau o le 68%.O lo'o fa'aalia ai o le ta'amilosaga maualalo o le vevela o le maa e sili atu lona a'afiaga i le toe fa'aleleia o le malosi o le maa.

 

3. Le maualalo o le vevela aafiaga i le faatinoga o le saogalemu

 

Polymer lithium maa molia o le faagasologa o ions lithium e sau mai le electrode lelei e ala i le electrolyte migration faʻapipiʻiina i mea le lelei, lithium ion i le le lelei electrode polymerization, e ono carbon atoms puʻeina se lithium ion.I le maualalo o le vevela, e faʻaitiitia le gaioiga faʻainisinia, aʻo faʻagesegese le femalagaiga o ion lithium, o le lithium ions i luga o le pito i luga ole eletise leaga e leʻi faʻapipiʻiina i totonu ole eletise leaga ua faʻaitiitia ile uʻamea lithium, ma le timu i luga ole laiga. luga ole eletise le lelei e fausia ai le lithium dendrites, lea e faigofie ona tuia le diaphragm e mafua ai se ala pupuu i totonu o le maa, lea e mafai ona faaleagaina ai le maa ma mafua ai faalavelave saogalemu.

 

Ma le mea mulimuli, matou te manaʻo pea e faʻamanatu atu ia te oe o le lithium polymer maa e sili ona le molia i le taumalulu i le maualalo o le vevela, ona o le maualalo o le vevela, o le lithium ions o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le eletise le lelei o le a maua ai tioata tioata, tuʻia saʻo le diaphragm, lea e masani ona mafua ai se micro-short circuit e a'afia ai le ola ma le fa'atinoga, fa'alavelave tu'u sa'o.O le mea lea, o nisi tagata e atagia ai le taumalulu polymer lithium battery e le mafai ona molia, e mafua ona o le vaega ma le pulega o le maa e mafua ona o le puipuiga o oloa.


Taimi meli: Oke-14-2022
+86 13586724141